Antennesplittere forenkler monteringen av DAB+

 Overgangen til DAB+ i Norge er godt i gang med alle utfordringene det innebærer.

Mange har vanskeligheter med å montere DAB+ og utfordringen med stabilt mottak.

En typisk antenne til en ettermontert DAB-løsning er en glassantenne som klistres i kjøretøyets frontrute. Kabel legges fra DAB-enheten, gjennom dashboardet og opp på en av frontrutens sider. Ved en slik montering må man tenke på horisontal montering av antennen, riktig jording og om frontruten er utstyrt med varmetråder. I tillegg er det viktig å tenke på sikker kabling med hensyn til eventuelle airbager.

Det er den siste tiden kommet en rekke løsninger for å unngå dette. Ved å bruke en antennesplitter kopler man seg inn på kjøretøyets eksisterende FM-antenne og får i de fleste tilfeller vesentlig bedre mottak enn ved bruk av glassantenne. Monteringen er også vesentlig enklere og løsningen sørger for bedre integrasjon i kjøretøyet.

En typisk splitter består av 4 kontakter og en liten styringsboks som tolker signalene mellom FM og DAB+ og sørger for at mottaket forsterkes.

I markedet i dag finnes det tre ulike tilkoblingstyper for antenner og det leveres splittere til alle disse (DIN, ISO og FAKRA).

Som totalleverandør av DAB+ leverer KGK løsninger til alle typer kjøretøy med alt fra helintegrerte løsninger til enkle adaptere. KGK tilbyr i tilegg et bredt spekter av tilleggsutstyr og kjøretøytilpassede løsninger.Den nye verkstedladeren fra Calix er et utmerket verktøy for verksteder som behøver en kraftfull lader, spesielt tilpasset for diagnostikk og programoppdateringer i kjøretøy.