Om KGK

Bildet illustrerer KGK Logistikksenter i Enköping
KGK Norge AS er en distributør av bil-og marine deler og representerer kjente merkevarer, som for eksempel ZF, Castrol, NGK, Dräger, Thule Towing, CTEK, Veigel, Liqui Moly og Zirkona.

KGK Norge AS ble opprinnelig etablert i 1979 under navnet ZF Norge AS. I 2001 ble selskapet kjøpt av KG Knutsson AB og i dag er den norske delen av selskapet delt inn i to divisjoner: ZF og Handel.

Selskapet har yter teknisk support og har eget service verksted med deler for både bil og marine. Salgsapparatet dekker hele Norge og jobber tett med importører, grossister, verksteder med mer.

KGK er til stede i Sverige, Norge, Finland, Estland, Latvia og Litauen.KGK som logistikkpartner

I KGK ser vi på logistikk som den totale strømmen av varer fra
våre leverandører via KGK og ut til kunde og sluttforbruker. For å kunne kvalitetssikre en effektiv
håndtering er samarbeidet med våre leverandører av største betydning.

Våre slagord er enkelhet og åpenhet. Vi anbefaler EDI-håndtering og vi ser på det som vårt ansvar å minimere miljøpåvirkning i alle ledd. På bakgrunn av dette har vi lagt ned et betydelig arbeid i å bli miljø- og kvalitetssertifisert med ISO 14001:2004 og ISO 9001:2008.

Vårt hovedlager for Norge ligger i Enköping og omfatter 33 000 m2 fordelt på flere lagersteder. Enköping har over 300 000 leveranser pr. år som til sammen utgjør drøye to millioner ordrerader. Samtlige artikler har strekkoder for tidseffektiv håndtering. Logistikksenteret har daglige leveranser til Sverige, Norge, Finland og Baltikum. Vi har også et hurtiglager i Oslo når våre kunder har behov for ekstra raske leveranser.

 Lagerområdene er inndelt i både manuelle og helautomatiske områder som styres av samme styresystem. Dette innebærer at håndteringen er effektiv og dessuten minimeres risikoen for feilplukk. Det såkalte " Miniload"-systemet er et system med kraner og banesystem for helautomatisk henting av produkter på lager.

Miniload håndterer 75% av alle ordrerader. Systemet har fire plukkstasjoner hvor én er integrert med tre heisautomater. Heisautomatene håndterer små og lavfrekvente artikler, og har cirka 55 000 lageradresser med en lagerkapasitet på cirka 100 000 plastkasser.


For høyfrekvent gods finnes det åtte plukksoner med en kapasitet på mer enn 1000 plukkrader pr. time. Det manuelle lageret håndterer gods som det ikke egner seg å håndtere i miniload-anlegget. Det manuelle lageret omfatter cirka 30 000 pallplasser samt en overflate på cirka 4 000 m2 for gods som plasseres rett på gulvet.