Møte med andre mennesker gir Frans energi

Tillbaka

Møte med andre mennesker gir Frans energi

Frans Ablahad er butikk- og lageransvarlig på Sollentuna, hovedkontoret til KGK i Sverige. Et variert arbeid som handler om produkt- og lagerhåndtering, men fremfor alt daglig kontakt med kunder, leverandører og kolleger. – Det beste med å jobbe på KGK er alle menneskene, jeg føler meg veldig hjemme her, sier Frans.

På KGK sitt lager og butikk i Sollentuna møtes kunder og kolleger av Frans Ablahad. En 24-åring som for fire år siden kom inn på KGK som konsulent fra et bemanningsbyrå, men som ble igjen etter at oppdragstiden var utløpt, akkurat som hans daværende sjef mistenkte.

– Sjefen min i bemanningsbyrået hadde jobbet med KGK tidligere, og når hun presenterte oppdraget for meg sa hun at hun trodde jeg kom til å bli ansatt sentralt etter oppdragsslutt. Litt fordi jeg er interessert i biler, men mest av alt fordi hun mistenkte at bedriftskulturen kom til å passe meg bra – og det var akkurat det det gjorde, sier Frans.

Varierende arbeidsoppgaver

Siden starten i 2017 har arbeidsoppgavene variert. I starten jobbet han mest med ordremottak, en nå handler det om hele prosessen for lagerhåndtering, ta imot og levere ut varer, møter kunder og administrere digitale system. Det store logistikksenteret er i Enköping ca 45 minutter unna, og Frans tar daglig imot varer fra dem og leverer ut til kunder.

– Det er intensivt men gøy. Det er alt i fra å håndtere lageret fysisk, møte kunder, og så blir det en del tid foran PC-en. Variasjonen gjør at tiden går veldig fort.

”Det beste er menneskene”

Det kan utenfra se ut som arbeidet handler om varer og logistikk, men det er i kontakt med mennesker og i servicen han finner drivkraften. Mellom varehåndtering og arbeid foran PC-en finner han alltid tid til å slå av en prat med kundene.

– Jag treffer kunder mer eller mindre fra klokken åtte på morgenen til klokken halv tre på ettermiddagen. En del er nye kunder, men de fleste som kommer er stamkunder. Da spør jeg gjerne om hvordan de har det, og om de har gjort noe gøy i helgen. Noen ble litt satt ut av det i starten, men nå er det som kompiser som snakker avslappet sammen. Det er det beste med jobben, alle de fine menneskene jeg møter.

Kunder, leverandører og kolleger beskriver han utelukkende som åpen, trivlig og hjelpsom. At stemningen er god tror han baserer seg på at man satser på at personalet skal ha det bra. At det finnes både gymsal og yogasal på kontoret passer han bra, da han liker å trene, men det handler også om personalpolitikken, sjefer som lytter og muligheten for utvikling.

– Jeg opplever at jeg blir hørt. Min sjef sjekker hvordan jeg har det, hvilke forbedringspotensialer jeg ser, og eventuelle problemer. Er det noe som skal forandres så får man støtte, og det skjer som regel fort også.

Gode karrieremuligheter

Når det gjelder fremtiden så vet ikke Frans helt hvor han befinner seg, eller hva han jobber med, om fem år.

– Men det jeg vet er at om jeg blir her på huset så er det mange muligheter her. Det er mange ulike virksomheter innen KGK, og når det dukker opp ledige stillinger på huset så opplever jeg at man ofte gir medarbeidere muligheten til å prøve en annen rolle. Tar man fatt på en ny oppgave her så er det nok av støtte å få fra både sjefer og medarbeidere. Noen å diskutere litt med på veien er aldri langt unna. Her er folk hjelpsomme.

Privat har han en tydeligere visjon om fremtiden. Akkurat nå lever han økonomisk og kjører klimasmart i en elhybrid fra Toyota for å spare til leilighet. Så snart leiligheten er kjøpt skal han starte å spare til sportsbil.

– Jeg ønsker meg en Audi, et skikkelig monster av en bil, sier han og ler.